Hoe vind je de perfecte zelfkant denim

Selvedge denim

Om te begrijpen hoe je de perfecte zelfkant denim kunt vinden, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat zelfkant denim is en hoe het wordt geproduceerd. Terwijl de meeste denim wordt gemaakt door stroken katoen aan elkaar te weven, wordt zelfkant denim gemaakt op speciale shuttle weefgetouwen die garen produceren met een smalle rand. Deze rand wordt vervolgens met hetzelfde garen op het denim genaaid.

Hoe herken je nep zelfkant denim?

Het vinden van de perfecte jeans kan een uitdaging zijn, maar het moeilijkste deel is het herkennen van een nep selvedge denim. Een echte zelfkantspijkerbroek heeft een duidelijk "zelfkant"-symbool op de spijkerstof. Dit is niet altijd gemakkelijk te vinden, omdat veel merken ervoor hebben gekozen het zelfkant-symbool op een meer discrete plaats te verbergen. De meest voorkomende plaats voor het zelfkant-symbool is op de linkerdij van de jeans. Het zelfkant-symbool is een teken dat de denim is gemaakt op een schietspoelweefgetouw met een smalle rand en dat de denim zelf kan worden afgewerkt. De "witte draad" die voor de zelfkant van denim wordt gebruikt, moet blauw zijn.

De beste zelfkant denim merken voor kwaliteit en prijs.

Zelfkant denim wordt steeds populairder, maar het is nog steeds niet gebruikelijk dat je gemiddelde jeanswinkel zelfkant opties verkoopt. Als je op zoek bent naar je eerste paar, of als je een doorgewinterde denim shopper bent, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er een paar merken die bekend staan om het produceren van hoge kwaliteit zelfkant denim opties. Als je op zoek bent naar een paar raw denim jeans, zijn er veel goede opties. Je betaalt echter wel een meerprijs voor raw denim. Je zult er zeker van willen zijn dat het type denim dat je koopt een echte zelfkantoptie is. Als je liever een taps toelopende jeans hebt, heb je ook veel goede opties. Merken als Levi's, Wrangler en Columbia staan allemaal bekend om hun kwaliteit denim.

Conclusie.

Het vinden van het perfecte paar denim kan lastig zijn, maar met de juiste tips is het makkelijker dan ooit. Van het vinden van de perfecte zelfkant denim tot hoe je een nepperd kunt herkennen, dit artikel geeft je alle info die je nodig hebt om de perfecte jeans te vinden.

Als je voor het eerst een spijkerbroek wilt kopen, of als je een doorgewinterde denim shopper bent, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er veel merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit zelfkant opties. Als je op zoek bent naar een paar raw denim jeans, vind je veel goede opties. Je moet er echter wel zeker van zijn dat het merk dat je kiest een echte zelfkantoptie is. Je zult ook moeten overwegen wat voor soort denim je wilt. Raw zelfkant denim is een geweldige optie, maar het is ook duurder. Als je kiest voor raw denim, zorg er dan voor dat je een paar koopt met een echte zelfkant.