Herenmode Werkendam: Modetrend of trend van de dag?

Dreampunk

Dreampunk is een mix van stoompunk en gothic stijl. Bij deze mode draait alles om het verleden, maar dan op een zeer futuristische manier. De inspiratie komt uit de Victoriaanse en Edwardiaanse tijd, maar mengt deze met cyberpunk elementen en moderne technologie. Alles is donker en regenachtig en de kleding heeft vaak een militaire of steampunk uitstraling. Dreampunk ziet er het beste uit met donkere en neutrale kleuren, zoals zwart, grijs, bruin en navy. Laten we eens kijken naar enkele van de Nederlandse ontwerpers die deze nieuwe mode tot leven brengen.

Herenmode Werkendam

Nieuwe Scandinavische stijl

Als je een fan bent van Scandinavische mannenmode, zul je blij zijn te weten dat deze stijl bezig is aan een comeback. Deze keer is het echter een mix van Scandinavische stijl met een aantal nieuwe elementen. Denk aan frisse witte overhemden, plaid en bootschoenen of sneakers. Je ziet ook een trend naar sportieve en relaxte stijlen. Sommige herenmodeboetieks creëren nu bijvoorbeeld een nieuwe categorie sportkleding, waarin de Scandinavische look centraal staat. Foto’s en video’s van Scandinavische steden of de oceaan zijn ook populair, omdat ze de juiste stemming kunnen creëren voor een nieuwe collectie.

Dutch Trenchcoat – De nieuwe garderobe essentials.

De Nederlandse trenchcoat is al sinds de jaren tachtig niet meer weg te denken in de herenmode uit Werkendam. Velen schrijven Levi’s 501 toe aan het populariseren van de Nederlandse stijl. Je kunt er echter niet omheen dat deze jas de laatste jaren nog populairder is geworden. Met een gestroomlijnd silhouet, distressed details en extra zakken zijn Nederlandse jassen nu een essentieel onderdeel van elke garderobe. Je vindt Dutch coats in een verscheidenheid aan stijlen, kleuren en stoffen. U kunt katoenen of wollen jassen vinden, maar ook leren en suède opties. De Nederlandse trenchcoat kan worden gedragen met een verscheidenheid aan outfits voor een casual of meer formele look.

Werkkleding voor heren

Werkkleding is een klassieke stijl die de tand des tijds heeft doorstaan. De Nederlanders en de Scandinaviërs staan bekend om hun tijdloze stijlen en dit is daar maar weer een voorbeeld van. De stijlen zijn meer getailleerd dan uw typische werkkledingstijlen, met een slanke pasvorm en een slank silhouet. De kleuren zijn donkerder, vaak grijs met navy of zwart, en de stijlen hebben een klassieke uitstraling die je zowel naar je werk als bij je weekendkleding kunt dragen. De meeste merken zijn Nederlands en Scandinavisch, maar er zijn ook enkele Amerikaanse merken die een aantal geweldige werkkledingopties maken.

Klassieke Nederlandse korte broek

Een andere klassieke stijl die aan een comeback bezig is, is de Hollandse korte broek. Deze stijl is al populair sinds de jaren 1930 en werd beschouwd als het toppunt van de mode toen het voor het eerst uitkwam. De korte broek is terug in een verscheidenheid van stijlen en kleuren, vaak met een meer moderne esthetiek. De korte broek kan worden gedragen met een t-shirt of met een button-down overhemd en een paar sneakers of loafers. Ze zijn een goed alternatief voor cargoshorts of zijn een leuke afwisseling voor de zomer.

Conclusie.

In de mannenmodewereld draait alles om Nederlanders. Het land dat ons mode-icoon Jan Smuts gaf en beroemde ontwerpers als Martin Margiela, Martin van Vught, Loek van de Venne en Michael van Hest. Dutch design staat bekend om zijn functionalisme en de nieuwste wereldwijde trend van dreampunk heeft de belangstelling voor die historische Nederlandse ontwerpen weer aangewakkerd. Laten we eens kijken naar enkele van de opkomende trends in herenmode in Nederland.